Jeg elsker at bage, og ville lige dele den lækreste opskrift med jer. Kagen er blød, fugtig, luftig og den har meget chokolade smag. Chokolade cupcakes med cream cheese frosting!
Det får du brug for:
- 350 gr. hvedemel
- 370 gr. sukker
- 4 store spsk. kakao (ca. 70 gr.)
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 150 gr. mørk chokolade (i stykker)
- 2,25 dl stærk kaffe (Tro mig, de kommer ikke at smage af kaffe, det fremhæver bare chokoladesmag)
- 4,25 dl solsikkeolie
- 2,25 dl kærnemælk
- 3 store æg
Pisk først sukker og æg til de bliver næsten hvide og har en luftig konsistens. Tilføj så alle de våde ingredienser (uden natron) i sukker og æg massen, og pisk det langsomt sammen.
Tilføj så melet og kakao og rør så natron og chokoladestykkerne langsomt i til sidst. Læg så cupcakepapir formene i jern muffins bakke. Dejen er meget flydende, derfor synes jeg det er meget nemmere at putte dejen i en plastik kande, så den hældes nemt, og meget mindre snavset, ned i cupcake formene.
Bag dem i 200 grader i ca. 10-15 minutter. Hold øje med dem og tag så en spids kniv og stik den ned i midten af kagen, og om der ikke kommer noget vådt dej på, så er de færdige. Du kan vælge at servere dem som de er, men jeg synes en lækker lidt syrlig frosting ovenpå er så godt! Lad dem først køle helt ned, før du kommer frosting på.
Og så til frosting! Det du får brug for er:
- 250 gr. blødt smør (bare nok til at kunne piskes)
- 600 gr. philadelphia naturel krem ost
- Flormelis
- Knust daim i helt små stykker (Du kan selv bestemme)
- Lidt citron
Pisk smørret først til det bliver næsten helt hvidt og luftigt. Tilføj så kremosten og pisk smørret og osten godt sammen. Put så den smeltede chokolade i og tilføj så meget flormelis, som du har lyst til.
Det er helt efter smag og behag, men jeg kan bedre lide en mere syrlig frosting til sådan en meget sød og chokolade kage. Smag dig frem, og pres lidt citron saft ned i til sidst, for at få den lidt sur. Da den er færdig, kan du selv vælge hvordan du vil dekorere kagen. Jeg putter frostingen ned i frosting pose, med en rose tip nederst. Drys lidt knust daim eller andet ovenpå kagerne, og så er de færdige!
Velbekomme! ♡
Ingen kommentarer endnu