Skærmbillede 2015-11-24 kl. 14.23.49

Vi elsker alle pommes frites, og vi får dem i næsten alle resturanter . De er lækre, sprøde udenpå og bløde indeni.

Men har i så prøvet at lavet dem selv? De smager SÅ godt og er uden tvivl bedre end nogle andre i kan få ude på fastfood steder.

Nu er vi godt nok i slutningen af november, og jeg skal nok lægge nogle lækre jule opskrifter ud, men pommes frites er gode til enhver årstid! Så HER får i den bedste opskrift til de lækreste hjemmelavede sprøde pommes frites!

Jeg starter med at skrubbe kartoflerne, så skallet er helt rent. Jeg vælger at IKKE skrælle skallet af kartoflerne, da de bliver meget mere sprøde med skallet på. Jeg skærer så kartoflerne i tynde skriver, og det er ikke så vigtigt at de er meget ens i størrelse, da det er lækkert med nogle mindre sprøde og nogle lidt ekstra sprøde. Efter alle kartoflerne er skåret, lægger jeg dem i koldt vand, så stivelse i kartoflerne forsvinder (Meget vigtigt!!!). Vandet kommer til at se snasket ud, som i kan se på billedet.

BeFunky Collage1111

 De skal ligge i det kolde vand i mindst 30 minutter, og så skal de tørres helt af. Det er vigtigt at kartoflerne bliver helt tørre, da vand og varm olie blandet sammen, kan føre til en eksplotion. For at tørre dem af, lægger jeg et viskestykke under kartoflerne og et ovenpå og presser for at få så meget saft ud som muligt.

BeFunky Collage1222

Da de så er helt tørre, så skal vi varme olien. Du skal bruge olie, som er meget neutral og så smagsløs som muligt. Jeg brugte solsikkeolie. Om du er i tvivl om hvornår olien er klar, så kan du putte en ske ned i olien, og om du kan se at de bobler rundt om skeen, så er den varm nok. Her skal vi putte kartoflerne i, i to omgange. Først skal de alle sammen i, for at få dem kogte indeni, og så skal de tages ud af olien. Så tager du små portioner og putter dem i olien, og lader dem være i, indtil de er blevet rigtig gyldenbrune.

BeFunky Collage333

Tag så en stor tallerken eller en bakke og læg bagepapir på, og så nok af toilet papir ovenpå, så at fedtet bliver suget ned i papiret.

Så er de klare til at blive serveret med salt eller andre krydderier og en lækker mayonnaise eller remoulade til.BeFunky Colla342f23ge

Velbekomme! ♡

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg